Удружење "Стари Ниш"

Бројач посета

Данас 4

Јуче 19

Ове недеље 72

Овог месеца 259

Укупно 22342

Тренутно присутно

Ко је на мрежи: 3 гостију и нема пријављених чланова


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /www/webvol1/6o/sy5lpwmnky6d7pq/starinis.org/public_html/modules/mod_sih/mod_sih.php on line 40

 

Културни догађај 2009


Традиционална анкета дневног листа „Народне новине“ пружа вам прилику да до краја овог месеца својим гласовима одлучите о томе који ће догађај добити ово престижно признање за 2009. годину. Са  задовољством обавештавамо читаоце „Нишког весника“ да се под бројем 14 на листи предлога нашла и десетогодишњица излажења „Нишког весника“, ревије за неговање традиције и очување баштине Ниша. Купон на коме можете гласати као и комплетна листа предлога за културни догађај 2009. године излазиће свакодневно до краја овог месеца у листу „Народне новине“.

 

ИЗВОР: „Народне новине“

 

ТЕКСТ ПРИРЕДИО: www.starinis.org

 

Јануар 2010. године

  

Од битака до знаменитих људи

 

Јануарски број “Нишког весника” доноси обиље текстова који осветљавају историју Ниша, а велику пажњу читалаца привући ће већ први који говори о томе како су открића познатог путописца и истраживача Феликса Каница (1824-1904) усмерила и подстакла каснија истраживања Ниша. За Каница су, наиме, везана почетна истраживања античког Ниша, топографије и остатака његових грађевина и споменика.

На првим странама новог броја можете прочитати извештаје са две значајне прославе. Једна је обележена 31. маја поводом два века од Боја на Чегру. Обележавању овог значајног јубилеја присуствовало је највише државно руководство на челу са председником владе Србије Мирком Цветковићем и градоначелником Ниша Милошем Симоновићем. Друга значајна манифестација уприличена је поводом градске славе Светог цара Константина и царице Јелене. Наиме, у склопу обележавања градске славе већ дуги низ година одржава се манифестација „Палилулско вече“ (фотографије са овогодишње манифестације можете погледати ОВДЕ).